20. Сборуване

Мая се възползва от това и си позволи да го разгледа крадешком отстрани. Така беше ожадняла за ръцете му, че ѝ прималя. Криси се обърна неочаквано и улови погледа ѝ. Мая не отвърна очи – нямаше смисъл да крие повече.  Той разбра и се засмя.

– Готвач. Преди да стана хижар бях готвач. – каза той бавно, като я гледаше в очите. Мая кимна бавно и му каза любвеобвилно:

– Така значи. Е, това обяснява омлетите…

Криси поклати глава и се обърна бързо към хорото, за да се удържи да не посегне да я целуне тук и сега, в средата на събора. Преглътна, ненужно се изкашля се леко и уточни с трудно прикрито желание в гласа:

– Обяснява ги само отчасти, Мая… само отчасти…

Музиката свиреше високо и неуморно. Хората радостно и оживено гледаха и снимаха, говореха и обсъждаха всеки играч, всяка дреха, всяка по-интересна стъпка. Въздухът трептеше в ритъма на хороводците, а слънцето самодоволно напичаше и бавно се тътреше към следобедното си място зад баира над хижата. Дори продавачите от сергиите и пазачите от службата за охрана отстрани на хорото загледаха с необяснимо доволство чудната есенна картина.

Животът можел да бъде и хубав.

ХХХ ХХХ ХХХ ХХХ ХХХ ХХХ ХХХ ХХХ ХХХ ХХХ ХХХ

Послание от автора:

Скъпи мои читатели,

Благодаря ви за обичта, верността и постоянството, с които следихте романа-сериал “Кралицата на краставиците”.

Благодаря ви за топлите думи, стимулиращите отзиви и рекламата “от уста на уста”, с които обсипахте романа.

Започнах блога на книгата на Цветница ’17 и завършвам на Ивановден’18. Има нещо знаково в тази (почти) случайност.

С двадесета глава приключва публикуването на книгата в блога ми. Можете да си закупите хартиеното копие, което съдържа допълнителни Пролог и Епилог, писани специално и единствено за него – те оформят и завършват историята.

Моля, продължете да пишете отзиви, да четете отново и да разпространявате линка и хартиената книга сред близки и приятели – “Кралицата на краставиците” написах за вас и отсега нататък тя остава ваша, на читателите.

С обич:

Йорданка Маринова

Заглавен колаж: Belin Mollov

С благодарност за предоставените картини на: Belin Mollov и Иван Даскалов.

Съдържание с всички публикувани до сега глави: Тук

Още от същия автор: Тук 

Можете да закупите книгата, която съдържа всички глави и ексклузивно само за хартиеното копие Пролог и Епилог тук: smartreading.bg

9 Comments

 1. От доста време насам, това е най-хубавата и смислена книга която прочетох с огромно удоволствие.
  Четях и сълзите ми не спираха да текат. Докосна ме право в сърцето.
  Благодаря Ви за това удоволствие!
  Много творчески успехи Ви желая!

  Liked by 1 person

 2. Беше удоволствие да чета романа глава по глава. Още надничам всеки понеделник да видя дали не е качен пролога и епилога. Много бих се радвала да познавам романа в цялост. И сигурно не само аз 🙂 Поздрави 🙂

  Liked by 1 person

 3. БЛАГОДАРЯ! Чета книгата Ви от лятото на 2017г. Прекрасна и много въздействаща! Вероятно съм Ваша връстница, но не близостта в годините и това, че съм била свидетел на част от описваните събития е причината да харесам толкова книгата. Дъщеря ми, връстница на “прехода” е не по-малко впечатлена. Тя горещо препоръчва, а и подарява книгата на нейни близки приятели. Още веднъж, БЛАГОДАРЯ!

  Liked by 1 person

  1. Благодаря ви от сърце! Такива думи ме карат да чувствам, че посланието ми е достигнало до получателите си. Всяка книга намира читателите си. Благодаря ви, че заедно с дъщеря си сте от намерените. ❤

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s